Londýnske letisko evakuovali, merania chemikálie nepreukázali

TA3 TASR
21.10.2016 20:51

Priestory londýnskeho letiska City evakuovali pre podozrenie z prítomnosti chemikálie, ktorá spôsobila niektorým z prítomných cestujúcich nevoľnosť a ťažkosti s dýchaním. Letisko už obnovilo prevádzku.

Londýnske letisko evakuovali, merania chemikálie nepreukázali
SITA/AP

Londýnske letisko City evakuovali pre chemický poplach. Spravodajský server BBC s odvolaním sa na vyhlásenie londýnskych hasičov uviedol, že letiskovú budovu muselo opustiť približne 500 osôb. Zdravotníci priamo na mieste poskytli pomoc 26 pacientom, zatiaľ čo dvoch ľudí previezli do nemocnice.

Hovorca letiska City podľa BBC uviedol, že k evakuácii došlo približne o 16.00 h miestneho času (17.00 SELČ), keď sa v budove rozozvučal požiarny alarm. Hasiči následne vyslali na miesto udalosti zariadenia využívané pri "chemických incidentoch".

Okolo 19.00 h miestneho času (20.00 h) vyhlásili priestory za "bezpečné", keďže merania nepreukázali chemické zamorenie, informoval spravodajský server BBC. Policajti a hasiči v ochranných odevoch prekontrolovali dvakrát celú letiskovú budovu, chemické meranie však nezachytilo žiadne "zvýšené hodnoty", uviedla BBC s odvolaním sa na vyhlásenie hasičského zboru.

Evakuované priestory po vyvetraní a prehľadaní opäť sprístupnili cestujúcim. Agentúra AP uviedla, že príčina poplachu, ktorý sprevádzalo spustenie požiarneho alarmu, zostáva nejasná, nepredpokladá sa však, že by mohol súvisieť s terorizmom. Londýnska metropolitná polícia informovala, že pri prehliadke sa našiel sprej s dráždivým plynom, ktorý odhodil niektorý z cestujúcich.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok