TB R. Vašečku a Ľ. Galka o zámere zvolať výbor pre kauzu Gorila

TA3
21.10.2016 12:35

Pozrite si tlačovú besedu opozičných poslancov Richarda Vašečku a Ľubomíra Galka, ktorí informovali o zámere zvolať mimoriadny branno-bezpečnostný výbor pre kauzu Gorila.

Stanovisko prezidenta PZ k výrokom poslanca Ľubomíra Galka

(na tlačovej besede poslancov Galka a Vašečku v súvislosti so zvolaním mimoriadneho Výboru NR SR)

Ako policajný prezident vyjadrujem poľutovanie nad spôsobom, akým niektorí poslanci Národnej rady SR vťahujú Policajný zbor do politického súboja. Neeticky, a hlavne bez akýchkoľvek dôkazov, dehonestujú a znevažujú prácu polície, prípadne jednotlivcov, na úkor dosiahnutia svojich politických cieľov.

Ostro sa ohradzujem aj voči výrokom p. poslanca Galka k mojej osobe. Najmä ak ich vyslovil človek, ktorý bol ako minister odvolaný z dôvodu, že jeho podriadení sú podozriví z nezákonného odpočúvania a teda porušovania základných ľudských práv a slobôd. Na ochranu svojej osobnosti využijem všetky právne prostriedky.

Uvedení poslanci sa za posledné 4 roky ani raz nezaujímali o výsledky práce polície, resp. ako sa plnia úlohy uložené zákonom. Osobné urážky a vyjadrenia až vyhrážania v prípade, že sa raz dostanú do vlády, rozhodne nevnášajú do práce polície stabilitu a nie sú hodné postavenia poslancov NR SR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok