V londýnskom metre zneškodnili podozrivý predmet podobný výbušnine

TA3 TASR ČTK
20.10.2016 21:00

Protiteroristický útvar britskej polície začal vyšetrovať incident na jednej zo staníc londýnskeho metra, kde policajti zneškodnili riadeným výbuchom podozrivý predmet, nájdený vo vlakovej súprave. Agentúra Reuters o tom informovala s odvolaním sa na policajné vyhlásenia.

Predmet našli vo vlaku

V stanici londýnskeho metra North Greenwich sa našlo zariadenie podobné náloži. Polícia stanicu evakuovala a podozrivý predmet na diaľku odpálila.

Pracovníci londýnskeho metra nahlásili približne o 11.00 h miestneho času nález nešpecifikovaného predmetu vo vlaku na stanici North Greenwich, ktorá sa nachádza pri londýnskom zábavnom centre O2 blízko londýnskej finančnej štvrte Canary Wharf. Vedenie vyšetrovania tohto prípadu prevzal protiteroristický oddiel londýnskej metropolitnej polície.

Prerušili premávku

Premávka dotknutej linky Jubilee bola prerušená na viac ako štyri hodiny, aj po jej obnovení však zostala stanica North Greenwich uzavretá, aby vyšetrovatelia mohli dokončiť svoju prácu.

Hovorca britskej dopravnej polície sa vyjadril, že ohľadne incidentu si orgány "zachovávajú otvorenú myseľ", pričom odmietol poskytnúť podrobnejšie informácie o tom, čo vyvolalo podozrenie z terorizmu.

V Británii platí v súčasnosti druhý najvyšší stupeň ohrozenia terorizmom, čo znamená, že tamojšie úrady rátajú s vysokou pravdepodobnosťou útoku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok