Slovan Bratislava v predĺžení zdolal Lokomotiv Jaroslavľ

SITA TASR TA3
10.10.2016 21:18

Hokejisti HC Slovan Bratislava odštartovali trojzápasový trip víťazstvom. V pondelňajšom súboji KHL triumfovali na ľade ruského Lokomotivu Jaroslavľ 3:2 po predĺžení. "Belasí" v tretej tretine prišli o dvojgólový náskok, no v poslednej minúte predĺženia sa presadil Jeff Taffe a rozhodol o zisku dvoch bodov pre hostí.

Slovan Bratislava v predĺžení zdolal Lokomotiv Jaroslavľ
ilu foto SITA

Najbližší zápas zverencov trénera Miloša Říha je na programe v stredu 12. októbra o 18.30 h na ľade Dinama Moskva.

KHL - základná časť:

Lokomotiv Jaroslavľ - HC Slovan Bratislava 2:3 pp (0:2, 0:0, 2:0 - 0:1)

Góly: 43. Polunin (Kraskovskij, Korškov), 55. Kontiola (Kozun, Kronwall) - 12. Chipchura, 13. Kundrátek (Šťastný), 65. Taffe (Lušňák, Kundrátek). Rozhodovali: Buturlin, Komarov - Sadovnikov, Sazonov, vylúčení: 1:2 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0.

Zostavy:

Lokomotiv Jaroslavľ: Sudnicin - Gavrikov, Koledov, Kronwall, Ljubuškin, Rafikov, Pašnin, Manuchov, Kadejkin - Čistov, Loktionov, Averin - Kozun, Kontiola, Talbot - Galimov, Apalkov, Mosaljov - Polunin, Kraskovskij, Korškov
Slovan Bratislava: Pogge - Kundrátek, Ďaloga, Švarný, Plastino, Meszároš, Rosandič, Pokorný - Taffe, Cheechoo, Šťastný - Jeglič, Nedorost, Viedenský - Valský, Chipchura, Kubalík - Šiška, Vopelka, Lušňák

Priebeh zápasu:

Jaroslavľ vstúpil do zápasu s veľkým tlakom, ale Slovan držal v bránke mimoriadne pozorný Pogge. Po prečkaní úvodných minút sa hostia vymanili z tlaku a začali čoraz častejšie ohrozovať domácu bránku. V 12. minúte sa dostali do vedenia, keď Chipchura využil zmätky v domácej obrane. Slovanistov úvodný presný zásah nakopol a po necelej minúte prišla z ich strany druhá gólová rana. Šťastný našiel presnou prihrávkou voľného Kundrátka, ktorý sa zoči-voči Sudnicinovi nemýlil.

Domáci hráči ožili až v druhej tretine, v presilovkách zatlačili Slovan do obranného pásma, ale Pogge bol aj naďalej oporou. Jaroslavľ sa dočkal gólu až v úvode tretej tretiny, po veľkom tlaku v presilovke našiel Kraskovskij prihrávkou spoza bránky Kolunina a ten sa nemýlil. Slovan držal vedenie, ale päť minút pred koncom sa nechal zbytočne vylúčiť Valský. Domáci využili presilovku už po šiestich sekundách, skóre stretnutia vyrovnal Kontiola.

Ani jeden z tímov už do konca tretiny nevyťažil zo svojich šancí, preto o víťazovi stretnutia muselo rozhodnúť predĺženie. Viac šancí v nadstavenom čase mal domáci tím, ale tesne pred koncom rozhodol o triumfe Slovana Taffe, keď tečoval Kundrátkovu strelu od modrej.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok