Kapusta na rôzne spôsoby. Dni zelá prilákali tisíce návštevníkov

TA3 TASR
1.10.2016 16:37

Stupava sa zmenila na hlavné mesto kapusty. Konajú sa tam tradičné Dni zelá, ktoré oslavujú už svoj jubilejný 20. ročník. Na podujatie sa prišli zabaviť tisícky ľudí. Okrem domácich špecialít nechýbala kvalitná hudba či remeselný jarmok.

V Stupave sa pokúsia uvariť najväčšiu kapustnicu – Stupavské megazelé. Pokus bude súčasťou programu tohtoročného tradičného podujatia Dni zelá.

"Slávnosti kapusty, ktoré sa začali už v piatok, okrem uvedenej atrakcie ponúknu dnes i v nedeľu kultúrny program, Farm fest, remeselný jarmok a tiež možnosť bližšie spoznať pamätihodnosti a tradície Stupavy, vrátane najznámejšej, spojenej s kapustou," informovala Zuzana Lovíšková z Mestského úradu v Stupave.

Návštevníci môžu tak navštíviť súkromné múzeum A. Stankovského v časti Mást, kde môžu vidieť ukážky spracovania kapusty. Takisto možno navštíviť stupavskú synagógu, ktorá je od roku 1988 zapísaná do zoznamu kultúrnych pamiatok v meste, panské oratórium vo farskom kostole predstavia návštevníkom i prostredníctvom lektorského výkladu.

V kultúrnom programe, ktorý sa bude odohrávať na dvoch pódiách, vystúpi Adam Ďurica, v nedeľu večer to bude Peter Nagy, Pavol Hammel či skupina Vidiek.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok