Cibulková titul nezískala. Vo finále nestačila na Kvitovú

TA3 TASR
1.10.2016 11:02

Slovenská tenistka Dominika Cibulková neuspela vo finále dvojhry na turnaji WTA v čínskom Wu-Chane. Ako nasadená desiatka prehrala so štrnástkou "pavúka" Češkou Petrou Kvitovou za 62 minút hladko 1:6, 1:6.

Cibulková titul nezískala. Vo finále nestačila na Kvitovú
SITA/AP

Návrat do top desiatky

Slovenská jednotka tak nepridala do svojej zbierky siedmy titul na hlavnom okruhu a druhý v tomto roku, keď v apríli nenašla premožiteľku v hale v poľských Katoviciach a v júni triumfovala na tráve v anglickom Eastbourne. Vo finále bola v tejto sezóne aj v Acapulcu a Madride.

Cibulková si v siedmom vzájomnom zápase s Kvitovou pripísala piatu prehru. Z Wu-Chanu si odnáša prémiu 235.520 amerických dolárov a 585 bodov do svetového rebríčka WTA. V jeho najnovšom vydaní sa vráti do top desiatky, posunie sa na 8. miesto, čo bude jej nové kariérne maximum. Zároveň si posilnila šance na postup na októbrový šampionát WTA Tour v Singapure.

Prvý titul v tomto roku

Dvadsaťsedemročná Cibulková vyradila na ceste do finále dve české hráčky, keď v osemfinále zdolala turnajovú pätorku Karolínu Plíškovú a vo štvrťfinále Barboru Strýcovú. V súboji o titul však bola Kvitová nad jej sily. Cibulková absolútne nezvládla vstup do sobotňajšieho duelu a bez víťazného úderu na konte prehrávala veľmi rýchlo 0:2.

Následne stratila aj svoje druhé podanie. Na slovenskej tenistke bola badať únava z náročného programu v predošlých dňoch a mala veľké problémy s pohybom na kurte. Až v piatom geme sa dostala do tempa a ukradla súperke servis, vzápätí ale opäť zaváhala a Češka si už prvý set vziať nenechala, keď ho vyhrala jasným pomerom 6:1.

Ani vstup do druhého setu sa Cibulkovej nevydaril a stratila v ňom hneď svoje prvé podanie. Slovenka v porovnaním so semifinále robila oveľa väčšie množstvo chýb, naopak jej súperka predvádzala bezchybný tenis. Cibulková ziskom tretieho gemu znížila na 1:2, no Kvitová potom uchmatla ďalšie tri gemy. V siedmom premenila hneď svoj prvý mečbal a mohla tak sláviť premiérový titul v tomto roku.

dvojhra - finále:
Petra Kvitová (14-ČR) - Dominika CIBULKOVÁ (10-SR) 6:1, 6:1

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok