Exprezidenta Kováča museli hospitalizovať, je v umelom spánku

TASR TA3
1.10.2016 09:43

Exprezident Michal Kováč je v nemocnici pod dohľadom lekárov. Hospitalizovať ho museli už včera predpoludním. Bývalá hlava štátu leží na oddelení ARO a je na umelej pľúcnej ventilácii. Potvrdil to hovorca ministerstva vnútra, Ivan Netík.

Problémy s dýchaním

Zdravotný stav sa Michalovi Kováčovi náhle zhoršil a lekári ho museli uviesť do umelého spánku. Ku Kováčovi, ktorého už roky trápi aj Parkinsonova choroba, privolala podľa denníka Nový čas záchranku jeho opatrovateľka.

"Mal zvýšený pulz a problémy s dýchaním. Rodina mu podľa našich informácií vybavila umiestnenie v novej nemocnici," uviedol denník.

Jeho stav je stabilizovaný

"Záchranná zdravotná služba bola privolaná k 86-ročnému mužovi, ktorý mal ťažkosti s dýchaním. Následne ho transportovali do Nemocnice sv. Michala," povedal denníku hovorca záchranárov Boris Chmel.

"Exprezidenta Kováča sme hospitalizovali na jednotke kardiologickej intenzívnej starostlivosti. Jeho stav je stabilizovaný. Rodina si nepraje informovať o ďalších podrobnostiach," zdôraznil hovorca rezortu vnútra Ivan Netík, pod ktorý nemocnica patrí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok