Odložili ste daňové priznanie? Pozor na pokutu, máte len niekoľko hodín

SITA
30.9.2016 10:03

Piatok 30. septembra je posledným dňom na podanie odloženého daňového priznania. Tento termín platí pre subjekty, ktoré mali vlani aj príjem zo zahraničia a zároveň využili možnosť najdlhšieho možného, teda šesťmesačného, odkladu daňového priznania.

Odložili ste daňové priznanie? Pozor na pokutu, máte len niekoľko hodín
SITA/Katarína Acél - Gáliková

Takýchto daňovníkov je takmer 20 000. Finančná správa ich preto upozorňuje, že do konca septembra musia nielen podať daňové priznanie, ale daň aj uhradiť. Sankcie za nepodanie daňového priznania alebo nezaplatenie dane sú pritom od 30 eur až do 16 000 eur.

Ako ďalej informuje finančná správa, koniec septembra je zároveň aj posledným termínom na požiadanie o vratku dane zo zahraničia. "Platitelia dane z pridanej hodnoty, ktorí majú sídlo, miesto podnikania alebo prevádzkareň v SR a kúpili tovary a služby v jednotlivých členských štátoch EÚ s daňou príslušného štátu na účely svojho podnikania, majú nárok na vrátenie tejto dane," píše finančná správa.

Žiadosť sa podáva elektronicky prostredníctvom portálu finančnej správy. Z dôvodu zaručenia autenticity dokumentu a identifikácie odosielateľa je nevyhnutné pri podaní žiadosti o vrátenie dane použiť zaručený elektronický podpis.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok