Erik Tomáš prijal matku Natálie z Čistého dňa. Dôvodom bol sporný list

TA3 SITA
28.9.2016 20:28

Poslanec NR SR a poradca premiéra Erik Tomáš prijal matku Natálie z resocializačného centra Čistý deň na úrade vlády. Ako Tomáš napísal vo vyhlásení, ktoré sprostredkovala hovorkyňa strany Smer-SD Ľubica Končalová, stretnutie sa konalo na jej žiadosť.

Erik Tomáš prijal matku Natálie z Čistého dňa. Dôvodom bol sporný list
SITA/Marko Erd

Podať trestné oznámenie vraj nechce

Pred dvoma týždňami sa Tomáš stretol aj s predstaviteľmi resocializačného centra. „Keďže som verejne prisľúbil, že si ako člen parlamentného sociálneho výboru rád vypočujem všetky strany v prípade Čistý deň, prakticky okamžite som žiadosti vyhovel,“ napísal Tomáš s tým, že mu mama Natálie povedala, že nechce a ani nikdy nechcela podať na neho trestné oznámenie.

Erik Tomáš matke vysvetlil, že zverejnením listu Natálie na tlačovej besede len chcel dosiahnuť to, aby sa k verejnosti dostali pre objektivitu všetky dostupné informácie. „Potom mi už vyrozprávala celý svoj príbeh. Položil som veľa otázok, na ktoré som dostal odpovede. Aj toto stretnutie ma len utvrdilo v tom, že táto téma je veľmi zložitá a všetci aktéri by k nej mali pristupovať citlivo. Pevne verím, že príslušným orgánom sa podarí celú vec objektívne vyšetriť. Vymenili sme si telefónne čísla a zostávame naďalej v kontakte. Dokonca sme sa dohodli, že ak to bude možné, veľmi rád sa stretnem aj so samotnou Natáliou,“ napísal Tomáš.

Zamotaný prípad

Portál Aktuálne.sk v utorok napísal, že matka maloletej Natálie, ktorá bola údajne zneužívaná v resocializačnom centre Čistý deň, podáva trestné oznámenie na poslanca parlamentu a mediálneho poradcu predsedu vlády Erika Tomáša. Dôvodom má byť list, ktorý Tomáš zverejnil na tlačovej besede a ktorý údajne napísala práve Natália. List údajne Natália poslala do televízie JOJ.

V ňom napísala, že si neželá, aby boli v médiách zverejnené jej súkromné údaje a informácie o zdravotnom stave. V liste tiež stojí, že sa má v resocializačnom centre lepšie ako u matky a nikto ju nezneužil ani neznásilnil. Podľa matky bolo dievča k napísaniu listu donútené a Tomáš podľa nej nemal na zverejnenie listu právo. Povolenie totiž neudelila ona ako právna zástupkyňa. "Právnik mi už píše trestné oznámenie,“ potvrdila matka pre Aktuálne.sk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok