Sýrska armáda pri bombardovaní povstalcov zasiahla dve nemocnice

TA3
28.9.2016 16:52

Sýrska armáda opäť útočila na povstaleckú časť mesta Aleppo a jeho okolie. Pri bombardovaní zasiahli dve nemocnice a tiež pekáreň. Najmenej dvaja pacienti a šesť ľudí, ktorí čakali v rade na chlieb, zomreli. Pápež František útoky ostro odsúdil.

Zničené nemocnice patrili k ôsmim posledným fungujúcim zdravotným zariadeniam v Aleppe. Budovy zostali bez vody a elektriny. Pacientov, ktorí prežili, previezli do zvyšných nemocníc. Sýrski aktivisti označili útoky za úmyselné.

Svetová zdravotnícka organizácia varovala pred nedostatkom lekárov a nemocníc. Vo východnej časti Aleppa je podľa nich len 35 lekárov, ktorí majú na starosti takmer štvrť milióna obyvateľov. Pápež František na verejnej audiencii na Námestí svätého Petra odsúdil ofenzívu Aleppa. Všetci, ktorí majú na svedomí tieto útoky, sa budú podľa jeho slov jedného dňa zodpovedať Bohu.

V Aleppe sa intenzívne bojuje od minulého týžďňa, kedy stroskotalo prímerie, ktoré dohodli Spojené štáty a Rusko. Medzinárodné spoločenstvo sa obáva o osud 250 tisíc ľudí, ktorí uviazli vo východnej časti mesta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok