Na hranici zaživa upálili ženu. Uverili, že je čarodejnica

TA3 TASR
28.9.2016 08:21

Ženu obvinenú z čarodejníctva zaživa upálili na hranici domorodci žijúci v odľahlej časti amazonského dažďového pralesa v Peru.

Na hranici zaživa upálili ženu. Uverili, že je čarodejnica
SITA/AP

Hugo Mauricio, prokurátor okresu Puerto Bermúdez v strednej časti Peru, povedal, že členovia domorodej komunity odsúdili 73-ročnú Rosu Villarovú-Jarioncovú na trest smrti, pretože údajne pomocou čarodejníctva spôsobovala ľuďom choroby.

Hoci sa údajné upálenie konalo ešte 20. septembra, táto oblasť je natoľko vzdialená od "civilizovaného sveta", že správa o čine sa k miestnym orgánom dostala iba nedávno. "Táto žena bola upálená zaživa, pretože ľudia ju obvinili, že je čarodejnica," povedal Mauricio.

 

dfsdfdf2_0a000002-7641-bab2.jpg

Spresnil, že dedinčania nechali jej telo horieť na hranici počas troch dní, aby zahladili všetky stopy po zabíjaní. Avšak úradom sa podarilo nájsť niektoré pozostatky kostí. Mauricio uviedol, že spolu 20 policajtmi prišli na miesto činu a vrátili sa s dôkazmi, ktoré nazhromaždili. Jedným z nich bol aj záznam z rozhodnutia o Villarovej upálení, napísaný rukou a zaznamenaný v denníku indiánskej komunity.

Prokurátor zmienenej oblasti, v ktorej žije okolo 300 rôznych domorodých kmeňov, poznamenal, že obvinenia z čarodejníctva sú tu časté. Dodal, že v týchto odľahlých častiach peruánskeho dažďového pralesa chýba rázna prítomnosť vlády, a preto jej obyvatelia často nemajú dostatočný prístup k spravodlivosti a zdravotníckym či školským zariadeniam.

Témy: Peru
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok