Finále Svetového pohára bez Gáboríka, zo semifinále odišiel s barlami

TA3 TASR
26.9.2016 23:48

Hokejisti Tímu Európa sa budú musieť vo finále Svetového pohára v Toronte zaobísť bez Mariána Gáboríka. Dôvodom je zranenie nohy, ktoré skúsený slovenský útočník utrpel po zásahu pukom v nedeľňajšom víťaznom semifinálovom súboji so Švédskom.

Bude pauzovať niekoľko týždňov

Podľa zámorských médií bude musieť krídelník Los Angeles Kings pauzovať osem týždňov a nestihne tak ani štart novej sezóny v zámorskej NHL.

Gáborík strelil na SP dva góly, jedným presným zásahom do švédskej siete pomohol európskemu výberu k nečakanému postupu do finále, prestížne zápasy s Kanadou však bude musieť oželieť. Už v druhej tretine semifinálového duelu ho zasiahol do dolnej končatiny puk a hoci zápas dohral, po ňom ho videli z Air Canada Centre odchádzať s barlami a dlahou na pravej nohe.

Krueger: Vyzerá to zle

O jeho zdravotných problémoch informoval tréner Tímu Európa Ralph Krueger a následne dĺžku absencie spresnil generálny manažér LA Dean Lombardi. "Vyzerá to zle. Bude nám chýbať osem týždňov," uviedol Lombardi v mailovej správe pre denník Los Angeles Times.

Podľa periodika je generálny manažér európskeho tímu Miroslav Šatan v kontakte s predstaviteľmi Kings a komunikujú ohľadne Gáboríkovho zranenia. "Králi" tak odštartujú nový profiligový ročník bez 34-ročného slovenského kanoniera, premiérový zápas v sezóne odohrajú 12. októbra.

Gáborík už v minulej sezóne vynechal pre zdravotné problémy 28 stretnutí, v 54 zápasoch základnej časti NHL nastrieľal za LA 12 gólov a pridal k nim 10 asistencií, ďalší bod si pripísal v štyroch dueloch play off

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok