V USA očakávajú najsledovanejšiu predvolebnú debatu v dejinách

TA3 TASR
26.9.2016 18:55

Američania odrátavajú posledné hodiny do prvej televíznej debaty kandidátov na prezidenta. Politickí stratégovia veria, že to bude najsledovanejšia predvolebná debata v dejinách. Očakávajú, že sledovať ju bude 100 miliónov divákov.

Donald Trump a Hillary Clintonová sa po prvý raz počas kampane postavia zoči voči pred televízne kamery. Debata potrvá 90 minút a nebudú v nej ani prestávky, ani reklamy. Budú ju vysielať všetky hlavné televízne stanice a moderovať ju bude Lester Holt z televízie NBC News.

Debata bude rozdelená na tri tematické časti: smerovanie Spojených štátov, dosiahnutie prosperity a bezpečnosť krajiny. Televízny súboj kandidátov na budúceho prezidenta si podľa odhadov minimálne zo zvedavosti pozrie toľko Američanov, koľko ich sleduje Super Bowl, finále play-off ligy amerického futbalu.

Super Bowl má zatiaľ rekord 115 miliónov divákov, a to z minulého roka. Debata prezidentských kandidátov naposledy vyvolala taký vysoký záujem v roku 1980. Jimmy Carter a Ronald Reagan vtedy pritiahli k obrazovkám 80 miliónov Američanov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok