Ukázali snímky muža, ktorého podozrievajú z útoku v Budapešti

TA3 TASR
26.9.2016 17:17

Maďarská polícia zverejnila fotografie muža, ktorý údajne položil batoh obsahujúci nálož s klincami pred budovu v VI. budapeštianskom obvode na ulici Teréz körút a výbušninu diaľkovo odpálil. Pri útoku utrpeli dvaja policajti ťažké zranenia.

Ukázali snímky muža, ktorého podozrievajú z útoku v Budapešti
168ora.hu

Páchateľ nálož odpálil vo chvíli, keď k batožine prišla policajná hliadka. Hľadaný muž vo veku 20-25 rokov je približne 170 centimetrov vysoký, na hlave mal bledý rybársky klobúk, tmavú plátennú vestu, modré džínsy a biele topánky.

Polícia analyzuje záznamy 145 bezpečnostných kamier z okolia miesta útoku. Zverejnené fotografie pochádzajú zo záznamov uvedených kamier.

Podľa spravodajského servera 168ora.hu po explózii páchateľ podišiel k zraneným policajtom a zhodil si klobúk. Z miesta činu odkráčal smerom k ulici Kürt utca. Na hlavu si natiahol kapucňu vetrovky a nápadné biele topánky si v tmavej ulici prezul.

Za dolapenie páchateľa vypísala polícia odmenu desať miliónov forintov (32.733 eur). Prípad vyšetruje Národný vyšetrovací úrad ako pokus o viacnásobnú vraždu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok