V americkom nákupnom stredisku vyčíňal strelec, polícia ho zneškodnila

TA3 ČTK
26.9.2016 16:06

Strelec v nákupnom stredisku v Houstone zranil deväť ľudí, než ho polícia zneškodnila. Informujú o tom americké médiá. Podľa vyšetrovateľov muž zrejme útočil sám. O možnom motíve jeho činu policajti zatiaľ neinformovali.

Vypálil 30 striel

Podľa serveru Fox News dostala polícia informáciu o incidente v 06:30 miestneho času (13:30 SELČ). Muž ozbrojený revolverom strieľal okolo seba a podľa svedkov vypálil až 30 striel. Policajti dorazili na miesto zhruba 15 minút po vypuknutí streľby a útočníka zastrelili.

Podľa svedkov muž strieľal na autá, ktoré prechádzali okolo nákupného strediska. Policajti neskôr odhalili, že niekoľko vozidiel má prestrelené okienka aj karosériu. Všetkých deväť zranených bolo zasiahnutých vnútri vlastného vozidla.

Záchranári previezli zranených do nemocnice, odkiaľ lekári po ošetrení troch ľudí prepustili. V starostlivosti lekárov zostáva šesť vážne zranených, z toho jedna osoba je v kritickom stave.

Zrejme nešlo o teroristický útok

Policajný hovorca oznámil, že polícia má situáciu pod kontrolou. Vyšetrovatelia nemajú žiadne indície, ktoré by naznačovali, že je páchateľov viac.

Útočník bol podľa policajného vyjadrenia právnik žijúci neďaleko miesta incidentu a v posledných dňoch mal problémy vo firme, kde pracoval. Podľa FBI udalosť nemá spojitosť s terorizmom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok