V Rusku unikla radiácia, zranených previezli na špecializované miesto

TA3 TASR ČTK
26.9.2016 10:02

Únik radiácie oznámili ruské médiá z Nižného Novgorodu, ktorý je sídlom jedného z najväčších ruských závodov v odbore jadrového strojárstva. Incident, ku ktorému došlo v piatok, si vyžiadal sedem zranených, z ktorých jeden bol vystavený ožiareniu.

V Rusku unikla radiácia, zranených previezli na špecializované miesto
powermag.com

Agentúru TASS o incidente informovala tlačová služba Skúšobného strojárenského konštrukčného úradu I.I. Afrikantova (OKBM). K mimoriadnej situácii došlo uplynulý piatok, uvádza sa v tlačovom vyhlásení. Podľa neho zranených bolo sedem ľudí, pričom len jeden z nich bol zasiahnutý "zanedbateľnou dávkou žiarenia".

Dávka, ktorú tento zamestnanec dostal, presahuje ročnú normu, uviedol vedúci príslušného oddelenia OKBM Igor Lučnev. Dodal, že v praxi to bude znamenať, že tento zamestnanec v priebehu najbližšieho roka nebude narábať s rádioaktívnymi materiálmi.

Dôsledky piatkového incidentu sa údajne neprejavili mimo laboratória. Úroveň radiácie v OKBM je v norme. Zranených previezli do špecializovaného federálneho biofyzikálneho lekárskeho strediska v Moskve, dodala agentúra TASS. Podľa agentúry Interfax ich hospitalizovali pre podozrenie na ožiarenie. V OKBM sa vyrábajú jadrové reaktory pre ruské lode, ponorky a zariadenie pre jadrové elektrárne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok