Hamšík strelil za Neapol jubilejný stý gól. V deň otcových narodenín

TASR
25.9.2016 12:19

Slovenský futbalista Marek Hamšík nastrieľal za SSC Neapol už 100 gólov v rámci súťažných zápasov. Jubilejný stý zásah zaznamenal v sobotňajšom súboji 6. kola talianskej Serie A a prispel ním k víťazstvu svojho tímu nad Chievom Verona (2:0).

Hamšík strelil za Neapol jubilejný stý gól. V deň otcových narodenín
SITA/AP (ilustračný záber)

"V prvom rade sme chceli tento zápas vyhrať. Mohli sme triumfovať aj vyšším rozdielom, ale sme radi aj za toto víťazstvo, keďže kalendár je nabitý a hráme zápasy v rýchlom slede," povedal Hamšík pre Sky Sport Italia a na margo pokorenia 100-gólovej méty poznamenal: "Som šťastný, že sa mi ako stredopoliarovi podarilo nastrieľať toľko gólov. Viac mi však záleží na tom, aby sa mužstvu darilo a vyhrávalo."

Pre Hamšíka to bol 82. presný zásah v Serii A, v tejto štatistike nedávno prekonal legendárneho Argentínčana Diega Maradonu. Historický míľnik navyše dosiahol vo významný deň.


"Stovka je krásne číslo. Som šťastný, že ako stredopoliar som zaznamenal sto gólov v drese Neapolu. Teší ma aj, že toto jubileum som dosiahol v deň narodenín môjho otca," doplnil na svojom oficiálnom webe. Jeho najbližší program vyplní regenerácia a následne príprava na duel v Lige majstrov. "Teraz si oddýchnem a pripravíme sa na duel proti Benfice. Privítame portugalské mužstvo, ktoré je skúsené a je pravidelným účastníkom Ligy majstrov."

Historicky najlepším kanonierom Neapola je práve Maradona (115 gólov). Dvadsaťdeväťročný slovenský stredopoliar sa nachádza v rebríčku kanonierov klubu spod Vezuvu na piatej priečke, pred ním figurujú Attila Sallustro (108), Edinson Cavani (104) a Antonio Vojak (103).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok