Severná Kórea napriek hrozbám posilní svoje jadrové sily

TA3 TASR
24.9.2016 07:27

Severná Kórea bude aj napriek medzinárodným hrozbám aj naďalej zbrojiť. O rozšírení jadrového programu krajiny informoval na pôde OSN šéf diplomacie komunistickej krajiny. Nepriateľské akcie Spojených štátov údajne nedávajú diktatúre inú možnosť.

Nedávajú krajine na výber?

Minister zahraničných vecí Severnej Kórey I Jong-ho na Valnom zhromaždení OSN v New Yorku dôrazne vyhlásil, že jeho krajina rozšíri svoj jadrový potenciál napriek početným rezolúciám Bezpečnostnej rady OSN, a argumentoval tým, že nepriateľské akcie Spojených štátov nedávajú jeho krajine na výber. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Minister I Jong-ho v prejave na VZ OSN odsúdil Spojené štáty za prelety dvoch amerických nadzvukových bombardérov nad Južnou Kóreou zo začiatku tohto týždňa. A pohrozil: "USA musia čeliť strašným, nepredstaviteľným následkom."

"Zaplatia za svoje činy"

Šéf diplomacie KĽDR dodal, že Severná Kórea "bude ďalej robiť opatrenia na posilnenie svojich národných jadrových ozbrojených síl, kvantitatívne aj kvalitatívne, aby obránila dôstojnosť a právo na existenciu a aby zabezpečila pravý mier tvárou v tvár zvýšenej hrozbe jadrovej vojny zo strany USA".

Americký minister zahraničných John Kerry dnes v príhovore na stretnutí s kolegami z juhovýchodnej Ázie vyhlásil, že každý štát má zodpovednosť dôrazne uplatňovať rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN, aby sa zabezpečilo, že Severná Kórea "zaplatí za svoje nebezpečné činy".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok