Hra o tróny prekonala rekord seriálu Frasier, má už 38 cien Emmy

TA3 TASR
19.9.2016 08:27

Fantazijná dráma Hra o tróny a politická satira Veep získali v nedeľu večer na odovzdávaní prestížnych televíznych cien Emmy v Los Angeles ocenenia pre najlepšie seriály roka, čím si zopakovali úspech z vlaňajška.

Najlepší dramatický seriál

Hra o tróny, sledujúca postavy zápasiace o moc vo fiktívnom svete plnom brutality, mágie i drakov, dominovala v kategórii najlepší dramatický seriál. S tohtoročnými 12 cenami Emmy ich má už celkovo 38, čím o jednu prekonala doterajší rekord seriálu Frasier.

emmy-1_0a000002-8524-c7b4.jpg

Veep (VP, viceprezidentka) ocenili ako najlepší komediálny seriál a jeho hlavná predstaviteľka Julia Louisová-Dreyfusová dostala rekordnú šiestu cenu Emmy v kategórii najlepšia komediálna herečka.

Najlepšou herečkou v dramatickom seriáli sa tento rok stala Tatiana Maslanyová za stvárnenie viacerých postáv-klonov v seriáli Orphan Black, za ktoré si už vyslúžila uznania pre svoju všestrannosť.

V znamení politických narážok

Rami Malek zo seriálu Mr. Robot je držiteľom Emmy v kategórii najlepší herec v dramatickom seriáli, v ktorom hrá programátora najatého tajnou hackerskou organizáciou. Cenu pre najlepšieho herca v komediálnom seriáli si už po druhý raz prevzal Jeffrey Tambor za rolu v seriáli Transparent o bývalom profesorovi a medzičasom transrodovej žene.

Seriál American Crime Story - The People v. O.J. Simpson o súdnom procese s hviezdnym americkým futbalistom vo veci vraždy jeho manželky premenil na trofeje spolu päť nominácií v kategóriách pre miniseriály: vrátane cien pre najlepší miniseriál a Emmy pre protagonistov Courtneyho B. Vancea, Sterlinga K. Browna a Sarah Paulsonovú. Galavečer 68. ročníka odovzdávania najvýznamnejších televíznych cien sveta sa niesol v znamení početných politických narážok v súvislosti so všeobecnými voľbami, ktoré USA čakajú v novembri.

Louisová-Dreyfusová si pri preberaní ceny vyhlásila, že sa chce ospravedlniť za súčasný stav politiky v USA, pretože jej seriál sa, ako si zažartovala o aktuálnej vyostrenej predvolebnej kampani, premenil z komédie na dokument.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok