Tatran Prešov zažíva triezvu radosť z postupu do Ligy majstrov

TA3 TASR
6.9.2016 23:06

V Tatrane Prešov pomaly doznieva eufória z vytúženého postupu do hádzanárskej Ligy majstrov 2016/2017. Úspešný vstup do sezóny zvýraznený splnením základného sezónneho cieľa naznačuje, že s Prešovom treba v Lige majstrov rátať. Slovenský majster však nejde do prestížnej súťaže s prehnanými vyhláseniami.

Tatran Prešov chce v bojoch v C-skupine potrápiť zvučných súperov. Prešovčania sa museli do hlavnej fázy LM kvalifikovať cez turnaj, ktorý sa konal v ich domácej Tatran handball aréne. Počas minulého víkendu splnili svoju úlohu a opäť sú po boku najlepších tímov Európy. Postup sa im podaril bez väčších komplikácií a to aj napriek významným zmenám v kádri.

V porovnaní s minulou sezónou už v kádri nefigurujú skúsení hráči ako Antl, Petro či Kopčo, ale na výkonoch tímu sa to negatívne neprejavilo. Turnaje o Československý pohár a o postup do hlavnej fázy Ligy majstrov ukázali nových lídrov Tatrana.

"Ide aj o líderstvo, ale aj o iné veci. Ten tím má identitu. Možno nie je silnejší papierovo menami v kádri, ale je silnejší svojou zomknutosťou. Opäť sa potvrdzuje, že dobrý tím netvorí 12 alebo 16 svetových hráčov, ale dobre poskladané typy hráčov, ktorí sa chcú zlepšovať a robiť niečo pre seba. Ja ako tréner mám z toho veľkú radosť a som vďačný aj pánovi Chmeliarovi, že určil takýto smer," uviedol tréner Prešovčanov Rastislav Trtík.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok