Olympijský tím sme po prílete z Ria nezatkli, tvrdia v Zimbabwe

TASR
31.8.2016 11:50

Vláda v Zimbabwe poprela správu, podľa ktorej mal prezident Robert Mugabe nechať zatknúť kompletný olympijský tím z Ria de Janeiro ako trest za to, že sa športovcom z tejto africkej krajiny nepodarilo na OH 2016 získať ani jednu medailu

Olympijský tím sme po prílete z Ria nezatkli, tvrdia v Zimbabwe
SITA/AP

Správu priniesla jedna nigérijská webstránka a prevzali ju viaceré svetové médiá. Hlava štátu mala poveriť šéfa polície Augustina Chihuriho, aby zatkol 31 športovcov hneď po prílete do Harare. "Premrhali sme peniaze krajiny do týchto krýs, ktoré nazývame športovcami. Pokiaľ nie ste pripravení sa obetovať a získať aspoň medenú alebo mosadznú medailu ako naši susedia z Botswany, tak prečo vyhadzovať nazmar naše peniaze," citoval Mugabeho internetový portál ibtimes.co.in.

Vláda v Zimbabwe túto informáciu neskôr dementovala. Benson Dube z ministerstva športu agentúre Sin-chua povedal, že článok bol vymyslený a pravdepodobne je produktom sociálnych sietí. Zimbabwe malo v Riu zastúpenie v siedmich športoch - atletike, lukostreľbe, jazdectve, futbale, veslovaní, športovej streľbe a plávaní. Najlepším umiestnením športovca z tejto krajiny na OH 2016 bola ôsma priečka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok