Nitrianskeho podnikateľa zastrelili samopalom, dôvodom mala byť pomsta

TA3 SITA PZ
31.8.2016 10:54

Pred nitrianskym penziónom minulý piatok zavraždili známeho miestneho podnikateľa. Dvaja muži, ktorých vinia z jeho vraždy, sú už vo väzbe. Dôvodom činu mala byť pomsta.

Podnikateľa čakal so zbraňou

Sudca pre prípravné konanie na pracovisku Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici vzal do väzby dvoch mužov, obvinených z úkladnej vraždy nitrianskeho podnikateľa Dalibora Palatického. Rozhodnutie nie je právoplatné, obvinení podali voči nemu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd.

Podnikateľa Palatického zavraždili pred penziónom na Kláštorskej ulici v Nitre. "K vražde malo dôjsť v piatok 26. augusta 2016, čomu malo predchádzať niekoľkodňové sledovanie s cieľom zistiť trasy a návyky poškodeného. Ten ráno prichádzal na svojom aute do nitrianskeho penziónu, kde ho už mal čakať Štefan R. s nabitým samopalom. Výstrel zaznel v momente, keď Dalibor P. vystupoval z vozidla. Smrteľná rana ho zasiahla do hrudníka," popísala čin Denisa Baloghováz policajného prezídia.

Vraj ho pripravili o majetok

Podnikateľa zastrelili samopalom vzor 58. Obvinený 49-ročný Miroslav Ž. po vzatí do väzby pre médiá povedal, že to urobil preto, lebo ho pripravili o penzión a dom. "Počas troch dní intenzívneho vyšetrovania príslušníci Národnej kriminálnej agentúry vykonali štyri domové prehliadky, päť prehliadok iných priestorov, nariadili expertízne skúmanie z odborov balistiky a iných odvetví kriminalistického skúmania, ako aj množstvo výsluchov a operatívnych previerok, čo viedlo k objasneniu prípadu a v pondelok k obvineniu dvoch osôb," dodala Baloghová.

S Miroslavom je stíhaný aj 57-ročný Štefan R. z Nitry. Obaja sú stíhaní za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy a zločin nedovoleného ozbrojovania v spolupáchateľstve. Hrozí im trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok