Vodičom vrátia milióny za pokuty, zle im zmerali rýchlosť

TA3 TASR
31.8.2016 10:26

Magistrát českého hlavného mesta Praha vráti takmer 4000 vodičom vyše 2,4 milióna Kč vybraných na pokutách za prekročenie rýchlosti v novom pražskom tuneli Blanka. Ukázalo sa totiž, že radary v tuneli merali zle. Na chybu upozornila mestská polícia.

Vodičom vrátia milióny za pokuty, zle im zmerali rýchlosť
ČTK

Vodiči, ktorí od februára do konca marca 2016 zaplatili pokutu za prekročenie rýchlosti obmedzenej na 50 km/hv pražskom tuneli Blanka, dostávajú od magistrátu písomné vysvetlenie.

"Bolo zistené, že pri meraní automatizovaným technickým prostriedkom používaným bez obsluhy pri dohľadu na bezpečnosť premávky na pozemných komunikáciách v tunelovom komplexe Blanka, a to v období od 8. februára 2016 do 31. marca 2016, sa vyskytli technické problémy, ktoré mohli mať vplyv na presnosť určenia výsledku merania rýchlosti vozidla prechádzajúceho týmto úsekom," píše sa v listoch.

Magistrát pokuty za nesprávne identifikované prekročenie najvyššej dovolenej rýchlosti stornoval. Podľa hovorcu magistrátu Víta Hofmana išlo o 3796 prípadov. Magistrát už zmenil dodávateľa aj prevádzkovateľa systému merania, dodala iDnes.cz.

Témy: tunel Praha
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok