Vo Svite vypukol rozsiahly požiar, horelo desať garáží

TASR
30.8.2016 18:15

V podtatranskom meste Svit vypukol v popoludňajších hodinách rozsiahly požiar, ktorý zasiahol desať garáží na Štúrovej ulici. Podľa veliteľa zásahu Vladimíra Suržina z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Poprade je požiar momentálne lokalizovaný.

Vo Svite vypukol rozsiahly požiar, horelo desať garáží
SITA/Radoslav Maťaš

„Úlohou našej jednotky bolo zabrániť rozšíreniu požiaru z pravej aj z ľavej strany. To sa nám podarilo a teraz pokračujú likvidačné práce na streche,“ opísal priebeh zásahu Suržin. Ako doplnil, z garáží vytiahli autá a ostatné nebezpečné látky, ktoré by zapríčinili šírenie požiaru.

„O tom, že nám horí garáž, som sa dozvedela od suseda, ktorý je mestským policajtom. Hneď po príchode na miesto sme preparkovali auto, ktoré nám obhorelo. Strechu na garáži máme úplne zničenú,“ opísala majiteľka jednej zo zasiahnutých garáží.

Pri požiari zasahovali hasiči z Popradu, Mengusoviec a Vysokých Tatier. Podľa Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove na mieste zasahovalo 11 príslušníkov s piatimi kusmi techniky. „Príčina požiaru sa zatiaľ vyšetruje. Škody budú vyčíslené neskôr,“ doplnil veliteľ zásahu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok