Beyoncé ovládla galavečer cien hudobnej televízie MTV

TA3 ČTK
29.8.2016 11:02

Americká speváčka Beyoncé ovládla udeľovanie cien hudobnej televízie MTV, keď z 11 nominácií osem premenila v ceny. Zvíťazila aj v hlavnej kategórii video roka.

Prejav rasizmu?

Ešte pred ceremoniálom zapózovala s matkami amerických černochov, ktorých zastrelili v USA policajti či príslušníci ochranky. Pred ceremoniálom v newyorskej Madison Square Garden sa Beyoncé fotografovala na bielom koberci s matkami Michaela Browna, Trayvona Martina, Oscara Granta a Erika Garnera, ktorých smrť aktivisti označujú za prejav rasizmu.

Matky týchto mužov sa už objavili na vizuálnom albume Beyoncé Lemonade. Z tohto albumu je aj pieseň Formation. Za videoklip k nej dostala Beyoncé niekoľko cien - za klip roka, popový klip, choreografiu či réžii. V hlavnej kategórii video roka súperila Beyoncé okrem iného s britskou speváčkou Adele, ktorá nepremenila ani jednu z ôsmich nominácií.

Cena Michaela Jacksona

Vlani v tejto kategórii vyhrala americká speváčka Taylor Swift s klipom k piesni Bad Blood s hosťujúcim rapperom Kendrick Lamar. Medzi prvými sa udeľovala cena za hiphopové video, ktorú si odniesol kanadský rapper Drake za klip k piesni Hotline Bling. Najlepším mužským videoklipom sa tento rok stal klip dídžeja Calvina Harrisa This Is What You Came For, v ktorom vystupuje speváčka Rihanna.

Dvadsaťosemročná speváčka z Barbadosu Rihanna si odniesla cenu Michaela Jacksona, ktorá patrí umelcom s novátorským prístupom k tvorbe videoklipov. Ceny televízie MTV za hudobné videá sa udeľujú od roku 1984. Pre svojich favoritov môžu hlasovať fanúšikovia cez internet.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok