Známy festival si vyžiadal hneď v prvý deň stovky zranených

TASR
29.8.2016 09:45

Stovky zranených si vyžiadali potýčky a úrazy, ku ktorým došlo v nedeľu počas prvého dňa festivalu karibskej kultúry, ktorý sa koncom augusta každoročne koná v londýnskej štvrti Notting Hill. Najmenej 100 účastníkov osláv zadržala polícia. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Známy festival si vyžiadal hneď v prvý deň stovky zranených
SITA/AP Twitter

Podľa londýnskej Metropolitnej polície došlo počas prvého dňa dvojdňového festivalu k najmenej štyrom útokom nožmi, pri ktorých utrpeli zranenia štyria muži vo veku 15 až 20 rokov, pričom jeden 15-ročný chlapec je v kritickom stave.

Predstaviteľ londýnskej záchrannej služby uviedol, že zdravotníci ošetrili celkovo 411 ľuďom, pričom stav 77 z nich si vyžadoval hospitalizáciu. Vo väčšine prípadov išlo o stavy spôsobené nadmernou konzumáciou alkoholu.

Festival v londýnskom Notting Hille sa prvýkrát uskutočnil v roku 1966 a odvtedy sa stal veľkou pouličnou akciou, ktorá zvyčajne priláka okolo milióna návštevníkov. O ich bezpečnosť sa tohto roku stará viac ako 7000 príslušníkov polície. Od roku 1987 zahynulo počas festivalu päť ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok