Pri mohutnom požiari skladu v Moskve zomrelo najmenej 17 ľudí

TA3 ČTK
27.8.2016 10:41

Pri veľkom požiari skladiska v Moskve zomrelo najmenej 17 ľudí. Oznámilo to ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie. Prečo objekt zachvátili plamene, zatiaľ nie je jasné.

Vyšetrovatelia preverujú niekoľko možných verzií príčin nešťastia. "Pri hasení bola objavená miestnosť zablokovaná ohňom. Hasiči prerazili jednu zo stien a vnútri našli 16 mŕtvych," oznámila tlačová služba ministerstva. O niečo neskôr úrady oznámili, že zomrela jedna z osôb, ktoré sa podarilo z budovy evakuovať.

Agentúra TASS s odvolaním sa na nemenovaného policajného činiteľa uviedla, že všetky obete boli migranti, ktorí v sklade na severovýchode ruskej metropole ilegálne pracovali a zrejme aj žili.

Požiar vypukol v ranných hodinách, hasiči boli privolaní okolo 06:00 miestneho času. Oheň sa rozhorel v jednej z miestností a postupne sa potom rozšíril po celej štvorposchodovej budove skladiska. Podľa rôznych informácií bolo z objektu zachránených 12 ľudí a štyri osoby sú v nemocnici. Do likvidácie požiaru bolo nasadených 140 hasičov.

Témy: Moskva požiar
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok