Najstarší funkčný bombardér priletel na Sliač, oslávi šesťdesiatku

TA3 TASR
26.8.2016 16:38

Bombardovacie lietadlo B-52 z arzenálu amerických vzdušných síl predstavili zástupcovia americkej ambasády, ako aj samotní piloti z USA slovenským novinárom na Leteckej základni na Sliači.

Okrem médií si ho mali možnosť pozrieť aj desiatky detí zo škôl a komunitných centier z východného Slovenska. Ako povedal riaditeľ Základnej školy zo Zámutova v okrese Vranov nad Topľou Pavel Kováč, výletu na letisko na Sliači sa zúčastnilo asi 25 žiakov tejto základnej školy a tiež skupina rómskych detí z Komunitného centra v Blatných Remetách v okrese Michalovce.

"Bolo s nami aj desať žiakov z gymnázia v Kežmarku a tamojšej základnej školy," pripomenul. Deti videli niečo podobné po prvý raz a prehliadkou lietadla a fotením v jeho blízkosti boli nadšené.

Lietadlo B-52 bude asi najväčšou atrakciou víkendových (27. - 28. augusta) medzinárodných leteckých dní SIAF 2016, ktoré sa uskutočnia na Leteckej základni na Sliači. Okrem neho návštevníci uvidia na statických ukážkach približne 85 strojov a ďalších niekoľko desiatok vo vzduchu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok