Ronaldo ako najlepší futbalista Európy strieda na tróne Messiho

TA3 TASR
25.8.2016 21:03

Portugalský útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo získal cenu Európskej futbalovej únie pre najlepšieho futbalistu Európy v sezóne 2015/2016. Meno víťaza vyhlásili v Monte Carle, kde zároveň vyžrebovali aj skupinovú fázu Ligy majstrov. Víťaz na tróne strieda Argentínčana Lionela Messiho z FC Barcelona.

Portugalský reprezentant sa výrazným spôsobom zaslúžil o to, že "biely balet" v minulej sezóne vyhral Ligu majstrov. V lete na EURO potom jeho vlasti pomohol k historickému titulu majstrov Európy.

Ronaldovými konkurentmi v boji o toto ocenenie boli jeho klubový spoluhráč Gareth Bale z Walesu a Francúz Antoine Griezmann z Atletica Madrid. Ten neuspel minulý rok vo finále LM ani vo finále EURO. Prvým víťazom tejto ankety bol Messi, ktorý cenu vyhral v roku 2011, po ňom sa tešili Andres Iniesta (2012) a Franck Ribery (2013).

Najlepšou hráčkou Európy za minulú sezónu sa stala Nórka Ada Hegerbergová, ktorá na tróne nahradila Céliu Šašičovú z Nemecka. Dvadsaťjedenročná útočníčka pomohla jej francúzskemu tímu Olympique Lyon k triumfu v Lige majstrov. Pred Hegerbergovou a Šašičovou túto anketu vyhrali aj Nemky Nadine Kesslerová a Nadine Angererová. Víťazka uspela v konkurencii Dzsenifer Marozsánovej a Amandine Henryovej.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok