Pokladník ukradol z banky pol milióna dolárov, možno mal komplicov

TA3 ČTK TASR
25.8.2016 19:25

Jeden zo zamestnancov vykradol somálsku centrálnu banku, na úteku je s čiastkou zhruba 530.000 dolárov. Ukradnutá suma predstavuje asi tisícnásobok ročného príjmu na hlavu v Somálsku, spočítala agentúra DPA na základe údajov Svetovej banky.

Pokladník ukradol z banky pol milióna dolárov, možno mal komplicov
SITA/AP

Guvernér centrálnej banky povedal, že bezpečnostné sily sa snažia pokladníka dopadnúť. Muž vraj zhruba mesiac ukladal falošné somálske bankovky a potom si odniesol americké doláre. Ako informoval šéf ústrednej banky tejto africkej krajiny Bašir Ise Ali, jestvuje síce isté podozrenie voči viacerým zamestnancom, vyšetrovanie sa však ešte neskončilo.

Agentúra AP uviedla, že nedávno zazneli varovania, že niektorí somálski funkcionári sa môžu pokúsiť zneužiť nadchádzajúceho politického prechodu v krajine a pred blížiacimi sa prezidentskými voľbami rozkradnúť verejné prostriedky.

Somálsko je považované za jeden z najskorumpovanejších štátov sveta, v tejto destabilizovanej krajine sa často nedarí trestať vinných činiteľov. Tiež somálska centrálna banka v minulosti čelila finančným škandálom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok