Brit Yates zvíťazil v 6. etape Vuelty, Angel sa rozlúčil

TASR
25.8.2016 18:36

Brit Simon Yates vyhral 6. etapu 71. ročníka cyklistických pretekov Vuelta a Espaňa, ktorá merala 163,2 km a viedla z Monforte de Lemos do Luintry.

Brit Yates zvíťazil v 6. etape Vuelty, Angel sa rozlúčil
twitter.com/SWTourofBritain

Dvadsaťštyriročný jazdec tímu Orica BikeExchange, ktorý si v aktuálnej sezóne odpykal štvormesačný trest zákazu činnosti za neúmyselný dopingový prehrešok, triumfoval vďaka úspešnému ataku v závere kopcovitej etapy. Na druhom mieste skončil vo štvrtok s dvadsaťsekundovým odstupom domáci Luis Leon Sanchez, tretia priečka patrí Talianovi Fabiovi Fellinemu.

Červené tričko vedúceho pretekára si udržal Kolumbijčan Darwin Atapuma z BMC. Trojnásobný víťaz Tour de France Chris Froome je stále na dobrej ceste za ziskom double. Vo Francúzsku a Španielsku sa z vavrínov naposledy tešil v roku 1978 Bernhard Hinault. S podujatím sa rozlúčil Kolumbijčan Miguel Angel. Víťaz Tour de Suisse ešte v pondelok ťažko spadol a okrem odrenín prišiel o tri zuby.

Výsledky 6. etapy, Monforte de Lemos - Luintra (163,20 km):
1. Simon Yates (V. Brit./Orica-BikeExchange) 4:05:00 hod., 2. Luis Leon Sanchez (Šp./Astana) +20 s, 3. Fabio Felline (Tal./Trek) +22, 4. Ben Hermans (Belg./BMC), 5. Kenny Elissonde (Fr./FDJ), 6. Daniel Moreno Fernandez (Šp./Katuša), 7. Mathias Frank (Švajč./IAM) všetci rovnaký čas, 8. Alejandro Valverde (Šp./Movistar) + 29, 9. Romain Hardy (Fr./Cofidis), 10. Simon Clarke (Austr./Orica-BikeExchange) obaja rovnaký čas

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok