Iracká armáda sa približuje k Mósulu, dobyla kľúčové mesto

TA3 TASR
25.8.2016 16:53

Iracké sily dobyli od Islamského štátu späť kľúčové mesto Kajjára, ktoré leží v blízkosti veľkej základne leteckých síl južne od Mósulu. Vyplýva to z vyhlásenia úradu irackého premiéra, informovala tlačová agentúra AP.

Významný krok k Mósulu

Premiér Hajdar Abádí označil toto víťazstvo za významný krok na ceste do Mósulu. Druhé najväčšie iracké mesto je v rukách IS už dva roky. Iracká armáda začala operáciu s cieľom dobyť Kajjáru vyše mesiac po dobytí neďalekej základne leteckých síl od IS.

Ministerstvo obrany uviedlo, že na operácii podporovanej koaličným letectvom sa zúčastnila 9. divízia armády a osobitné elitné jednotky. Irackí predstavitelia opakovane vyhlásili, že Mósul dobyjú tento rok. Kajjára leží asi 70 kilometrov na juh od Mósulu.

V Bagdade vybuchovali bomby

Pri sérii bombových výbuchov a streľbe v Bagdade prišlo o život 13 ľudí a 24 ďalších utrpelo zranenia. K útokom sa zatiaľ nikto neprihlásil. Ďalších päť ľudí podľa polície zabili a 17 zranili výbuchy cestných mín na severe a juhu irackej metropoly.

Dve bomby prilepené na autá na južnom a východnom okraji Bagdadu zabili dve osoby a sedem ďalších ľudí zranili. Pri troch streľbách na rôznych miestach Bagdadu zahynulo šesť ľudí. Túto bilanciu agentúre AP potvrdili policajné a nemocničné zdroje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok