Mjanmarsko zasiahlo silné zemetrasenie, poškodilo aj známe pamiatky

ČTK
24.8.2016 15:21

Zemetrasenie so silou 6,8 stupňa zasiahlo stredné Mjanmarsko. Otrasy vychádzali z pomerne veľkej hĺbky 84 kilometrov a rozochveli budovy po celej krajine. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na americký geologický ústav USGS.

Mjanmarsko zasiahlo silné zemetrasenie, poškodilo aj známe pamiatky
SITA/AP

Obete nehlásia

Podľa mjanmarskej polície zemetrasenie poškodilo niekoľko slávnych pagod v meste Puga. Úrady zatiaľ nemajú žiadne správy o prípadných obetiach a vážne zranených. Zničený bol rad budov, vrátane známych pagod v Pugame, ktorá je obľúbeným cieľom turistov. Španielska turistka pri otrasoch utrpela ľahké zranenie.

Otrasy postihli predovšetkým mesto Čauk, pocítili ich ale aj ľudia v najväčšom mjanmarskom meste Rangún, obyvatelia thajskej metropoly Bangkok, a tiež  obyvatelia Bangladéša, ktorý leží na západ od Mjanmarska.

Vydesení ľudia vybiehali z budov

"Zatiaľ od našich zamestnancov vieme, že v meste Čauk sa zrútila trojposchodová budova," povedal predstaviteľ hasičov v oblasti. Miestni obyvatelia tiež uviedli, že spadli niektoré stromy a stĺpy elektrického vedenia.

"Môj dom sa pri zemetrasení rozkýval. Veľa ľudí sa vydesilo a vybehlo z budov," povedal Maun Maun Ťjo, miestny predstaviteľ vládnucej Národnej ligy pre demokraciu. "Išiel som skontrolovať situáciu v meste. Niektoré budovy sú popraskané a takmer sa zrútili, ale nevidel som žiadnych ľudí, ktorých by otrasy vážne zasiahli, dodal. Epicentrum zemetrasenia sa nachádzalo 143 kilometrov západne od mesta Meittchila, ktoré má asi 100.000 obyvateľov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok