Muž kričiaci Alláhu akbar ubodal mladú Britku, vrhol sa aj na ďalších

TA3 TASR
24.8.2016 09:51

Francúzsky občan ubodal na smrť mladú britskú turistku a zranil ďalších dvoch ľudí. K útoku došlo v hosteli na severe austrálskeho štátu Queensland, oznámila miestna polícia.

Preveria duševné zdravie

Muž ozbrojený nožom napadol svoje obete s pokrikom "Alláhu akbar", čo v arabčine znamená "Boh je najväčší". Vyšetrovatelia však zatiaľ nevedia, či mal útok skutočne islamistické pozadie, keďže nedisponujú informáciami o mužovej radikalizácii či jeho prípadných kontaktoch s extrémistickými organizáciami, uviedol spravodajský server News.com.au.

V ďalšom priebehu vyšetrovania sa preto budú ako možné faktory preverovať aj páchateľovo duševné zdravie či prípadné požitie drog. Podľa polície nič nenasvedčuje tomu, že by mal nejakých komplicov. Francúz sa v Austrálii zdržiaval legálne na základe platných turistických víz.

obet-utoku_0a000002-518a-d2ce.png

Násiliu predchádzala hádka

Jeho obeťou sa stala 21-ročná Britka, ktorá si v Queenslande privyrábala zberom ovocia. Zraneniam podľahla priamo na mieste. Druhý britský občan bol vážne zranený a leží v nemocnici v kritickom stave. Ďalší zranený muž je mimo ohrozenia života.

Útočníkovi, ktorý okrem britskej turistiky ubodal na smrť aj psa, ošetrili potom v nemocnici menšie rezné poranenia. K útoku došlo v turistickej ubytovni Shelley's Backpackers v mestečku Home Hill, južne od regionálneho centra Townsville. Násiliu predchádzala hádka medzi Francúzom a dvojicou Britov, ktorí sa zrejme poznali, keďže bývali v rovnakom hosteli.

Témy: Austrália
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok