Trump uviazol v hotelovom výťahu, požiarnici mu spustili rebrík

TA3 TASR ČTK
31.7.2016 07:28

Požiarnici museli v Colorado Springs zachraňovať kandidáta Republikánskej strany na post prezidenta USA Donalda Trumpa zo zaseknutého výťahu. Spolu s ním vo výťahu bolo ďalších desať ľudí.

Trump uviazol v hotelovom výťahu, požiarnici mu spustili rebrík
SITA/AP

Požiarny zbor mesta Colorado Springs potvrdil, že bol v piatok o 13.30 hod. miestneho času privolaný, aby zachránil asi desať ľudí, vrátane Trumpa, uväznených vo výťahu medzi prvým a druhým poschodím hotelového komplexu Wyndham Grand Hotel.

Požiarnici otvorili vrchný poklop výťahu a spustili do výťahu rebrík. Trump spolu s ostatnými pomocou rebríka vyliezli z výťahu na druhé poschodie. Podľa požiarneho zboru nikto nebol zranený. Trumpov štáb incident potvrdil, no neposkytol o ňom žiadne detaily.

trump-colorado_0a000002-8b34-5786.jpg

Trumpov bezpečnostný tím hotelové výťahy vopred kontroloval, uviedol Perry Sanders Jr, jeden z vlastníkov hotela. Chceli mať podľa neho nad výťahom manuálnu kontrolu. Ako následne zistil techník, k problému zrejme došlo, keď niekto prepol na manuálnu kontrolu stroja pri jeho pohybe. Chyba bola odstránená a výťah teraz opäť funguje.

Počas piatkového zhromaždenia na Coloradskej univerzite v meste Colorado Springs Trump kritizoval požiarneho inšpektora mesta za obmedzenie počtu ľudí, ktorí sa mohli zúčastniť jeho prejavu v budove, kde sa konala akcia. Požiarny inšpektor Brett Lacey pre miestne noviny povedal, že povolil až desaťnásobné zvýšenie počtu miest na sedenie v mieste konania akcie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok