Prestížny Pohár národov ovládli v Šamoríne Francúzi

TA3 SITA TASR
29.7.2016 22:40

V piatkovom jazdeckom Pohári národov v areáli v šamorínskej časti Čilistov obsadilo slovenské kvarteto Marián Štangel, Monika Noskovičová, Juraj Poláš, Radovan Šillo konečné 9. miesto. Z triumfu sa tešili Francúzi.

V Pohári národov sa o triumf bili družstvá zo 14 krajín sveta. Súťaž prebehla v rámci najprestížnejších skokových jazdeckých pretekov na Slovensku - ŠAMORÍN MASTERS 2016, ktoré svoje brány otvorili vo štvrtok a potrvajú do nedele.

Prvé miesto si v Pohári národov vyskákal francúzsky národný tím s najmenším počtom trestných bodov (4). Francúzsko reprezentovali jazdci: Bernard Briand Chevalier na koni Qadillac Du Heup, Harold Boisset na koni Quolita Z, Alexis Deroubaix na koni Timon Daure a Marc Dilasser na koni Cliffton.

Druhí skončili Taliani (9) a na bronzovom mieste sa umiestnili Nemci (12). Ďalej sa národné tímy umiestnili nasledovne: 4. Holandsko (16), 5. Kanada (21), 6. Rakúsko (28), 7. USA (32) a 8. Česká republika (D).

Pohár národov je dvojkolová súťaž národných družstiev, pričom jednu krajinu reprezentujú štyri jazdecké dvojice. Tradícia súťaže sa datuje do roku 1909 a od roku 1930 prebieha pod záštitou FEI (Fédération Equestre Internationale). Po dlhých 50-tich rokoch sa začali písať nové dejiny súťaže na Slovensku, keď sa po prvý raz presunula z Bratislavy do Šamorína.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok