Hossa berie Svetový pohár ako malé olympijské hry

TA3 TASR SITA
29.7.2016 23:33

Slovenským hviezdam v severoamerickej NHL je ľúto, že reprezentácia SR nebude mať na Svetovom pohári 2016 v kanadskom Toronte vlastné mužstvo, ale vybraní hokejisti sa predstavia v tíme Európy.

"Keby nás bolo tridsať či štyridsať, bolo by to sklamanie. Musíme si však priznať, že je nás iba hŕstka. Pre zámorie je marketingovo zaujímavejšie skĺbiť viacero hráčov, ktorí by sa inak na Svetový pohár nedostali, do jedného tímu. Môžeme turnaj pokojne brať ako malé olympijské hry na začiatku sezóny," skonštatoval na tlačovej besede k SP 2016 Marián Hossa.

Do konečnej nominácie Výberu Európy sa dostal brankár Jaroslav Halák, v obrane bude súčasťou tímu Andrej Sekera a Zdeno Chára a do útoku nominoval realizačný tím na čele s generálnym manažérom Miroslavom Šatanom Mariána Hossu, Mariána Gáborika aj Tomáša Tatara.

Veľkým otáznikom zostáva napriek dlhšej príprave na nový ročník to, ako sa hráči popasujú s faktom, že prvý vrchol sezóny príde už v septembri. "Tempo bude pekelné, hneď sa totiž začne hrať v obrovskom tempe, podobne ako na olympiáde vo Vancouveri. Potom, keď sme skončili a išli sme naspäť do ligy, tak sa tá liga zdala pomalšia. To isté bude v Toronte, malé ihrisko, najlepší hráči a hneď v septembri. Neviem si predstaviť, ako sa človek hneď musí adaptovať na to, aby bol pripravený," myslí si Hossa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok