Nemecká rodinná firma u nás avizuje 500 nových pracovných miest

TASR
29.7.2016 12:23

Nemecká spoločnosť Etilog GmbH buduje v Prešove svoju centrálu. Prácu by tu vo finálnej fáze malo nájsť až 500 ľudí. Informoval o tom referent tlačového oddelenia mestského úradu Milan Grejták.

Nemecká rodinná firma u nás avizuje 500 nových pracovných miest
TASR

Svetový líder

Podľa prešovskej radnice ide o rodinnú firmu, ktorá sa zaoberá výrobou prepravných obalov pre automobilový priemysel. V tomto smere je svetovým technickým lídrom. Spoločnosť spolupracuje so všetkými významnými producentmi automobilov, ktorým vytvára na mieru obaly pre bezpečnú prepravu výrobkov.

Prešov sa podľa majiteľov spoločnosti má v blízkej budúcnosti stať lídrom v oblasti výroby týchto špeciálnych produktov. Doposiaľ vyrába textilné diely svojich obalov v Dunajskej Strede a kovové komponenty zasa dováža z Poľska, kde má v kooperujúcej firme vlastnícky podiel.

„Rozhodli sme sa, že kompletnú výrobu od vývoja, cez výrobu látok, textilných, plastových a kovových dielov až po finalizáciu obalov sústredíme v Prešove a nadviažeme tak na tunajšiu niekdajšiu tradíciu textilnej a strojárskej výroby," skonštatoval syn zakladateľa firmy Josef Ebnet.

Trénujú prvých zamestnancov

Podľa slov primátorky mesta Prešov Andrey Turčanovej dôkazom toho, že samospráva sa snaží vytvárať priaznivé podmienky pre podnikateľov je fakt, že v meste pribudne ďalšia výrobná spoločnosť. Tí chcú, okrem samotnej výroby podporovať a sponzorovať aj vzdelávacie inštitúcie, ktoré budú pripravovať mládež na pôsobenie v potrebných výrobných oblastiach.

„Len tak môže vznikať aj kvalitná pracovná sila,“ dodal Ebnet. Vzdelanie je podľa jeho slov dôležité aj z dôvodu ovládania moderných technológií, ktorými firma disponuje.


Momentálne už trénujú prvých zamestnancov v dočasnom sídle spoločnosti na Strojníckej ulici. „Paralelne pripravujeme aj výstavbu haly a zisťujeme možnosti štátnej podpory tvorby pracovných miest,“ zdôraznil syn zakladateľa spoločnosti. Komplexná výroba firmy v regióne by sa podľa neho mala rozbehnúť v priebehu budúceho roku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok