Idete na dovolenku? Na ceste hrozia niekoľkohodinové kolóny

TA3 TASR
29.7.2016 10:58

Na chorvátskych cestách sa počas víkendu očakáva zvýšená záťaž v dôsledku ktorej sa môžu tvoriť až niekoľkohodinové kolóny. Občanov na to upozorňuje slovenské veľvyslanectvo v Záhrebe na internetovej stránke Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí.

"Situáciu na chorvátskych cestách ovplyvní začiatok dovolenkovej sezóny v Rakúsku a Nemecku v dôsledku celozávodných dovoleniek, ako aj uzatvorenie diaľničného úseku v okolí slovinskej Ľubľany a odklonenie dopravy na náhradné trasy kvôli návšteve ruského prezidenta v Slovinsku,“ informuje rezort diplomacie.

V dôsledku kolón je možné predpokladať, že chorvátska polícia pre odľahčenie hlavných diaľničných ciest bude odkláňať dopravu na vedľajšie cesty. "Na cestách bude zvýšený počet policajných hliadok, ktoré budú operatívne reagovať na vzniknutú situáciu,“ uvádza ministerstvo.

Cestujúcim odporúča, aby sa riadili pokynmi polície a aby sa vopred pripravili na možné situácie - cestovali s plne natankovanými nádržami, s dostatočným množstvom tekutín a jedla, s dobrým stavom technického vozidla a mysleli aj na dostatok prestávok a odpočinku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok