Kučová postúpila do štvrťfinále v Montreale, prvýkrát v elitnej stovke

TASR
29.7.2016 07:47

Slovenská tenistka Kristína Kučová sa senzačne prebojovala už do štvrťfinále dvojhry na prestížnom turnaji WTA v Montreale.

Kučová postúpila do štvrťfinále v Montreale, prvýkrát v elitnej stovke
TASR

Čaká ju Kontová

V osemfinále Rogers Cupu zdolala v pozícii kvalifikantky domácu Kanaďanku Eugenie Bouchardovú za 2:17 h 3:6, 6:4, 6:3. Juniorská šampiónka US Open z roku 2007 dosiahla životný úspech na hlavnom profesionálnom okruhu a v pondelok bude prvýkrát v kariére figurovať v elitnej svetovej stovke.

V Montreale má už istú prémiu 57.690 dolárov pred zdanením a 190 bodov do rebríčka WTA. V jeho onlajn vydaní sa posunula zo 121. na 90. miesto. Doterajším maximom hráčky, ktorej v uplynulých mesiacoch trénersky pomáhala sestra Zuzana Kučová, bola 103. priečka.

Vo štvrťfinále ju v noci na sobotu SEČ čaká Britka Johanna Kontová - víťazka minulotýždňového podujatia v kalifornskom Stanforde. Mladšia zo sestier Kučových "pomstila" svoju krajanku Dominiku Cibulkovú, ktorá v 2. kole uhrala proti Bouchardovej iba dva gemy. Na centri spravila oveľa menej nevynútených chýb ako predvlaňajšia wimbledonská finalistka a odplatila jej prehru z fedcupového súboja o účasť vo svetovej skupine z Quebecu z roku 2014.

Ťažko hľadala slová

Po premenenom mečbale Slovenka, ktorá si po prvý raz zahrá štvrťfinále na turnaji WTA Premier 5, ťažko hľadala slová. "Turnaj v Montreale je pre mňa ako rozprávka. V 2. kole som zdolala členku Top ten Carlu Suarezovú Navarrovú. Teraz sa mi podarilo vyhrať nad mojou dobrou kamarátkou Genie Bouchardovou na jej domácej pôde, čo si veľmi cením. V prvom sete som prehrala veľa gemov cez zhody, no nezložila som zbrane. Bojovala som o každý fiftín a podarilo sa mi otočiť nepriaznivý vývoj," povedala Kučová v prvom interview priamo na kurte.

Bouchardová zahrala množstvo winnerov vrátane štyroch es, no spravila šesť dvojchýb a rozhodujúce momenty nezvládla. V treťom sete za stavu 4:2 a 15:0 pre Kučovú si jej vrcholiacu frustráciu odniesla raketa, za čo si Kanaďanka vyslúžila penalizáciu. Pre Kučovú to bol v Montreale už piaty víťazný zápas v priebehu šiestich dní. V kvalifikácii zdolala kanadskú držiteľku voľnej karty Erin Routliffeovú a Američanku Christinu McHaleovú. V hlavnej súťaži si poradila s víťazkou turnaja vo Washingtone Belgičankou Yaninou Wickmayerovou, Suarezovou Navarrovou i Bouchardovou.

dvojhra - osemfinále:
Kristína KUČOVÁ (SR) - Eugenie Bouchardová (Kan.) 3:6, 6:4, 6:3, Angelique Kerberová (2-Nem.) - Elina Svitolinová (17-Ukr.) 1:6, 7:6 (2), 6:4, Madison Keysová (10-USA) - Venus Williamsová (6-USA) 6:1, 6:7 (2), 6:3, Johanna Kontová (15-V. Brit.) - Varvara Lepchenková (USA) 6:3, 6:2.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok