Obama skritizoval Trumpa: Chýbajú mu základné vedomosti o svete

TASR
27.7.2016 18:07

Prezident USA Barack Obama vyjadril opäť obavy z možnosti, že by ho vo funkcii vystriedal republikán Donald Trump, ktorému vyčíta, že mu chýbajú "základné vedomosti o svete" a nepreukazuje záujem si ich doplniť.

Obama skritizoval Trumpa: Chýbajú mu základné vedomosti o svete
SITA/AP

Rád vzbudzuje pozornosť

Obama sa podľa vlastných slov hrozí možnosti, že novým šéfom Bieleho domu bude osoba, ktorá "sa nevyzná" vo svojej práci. Zdá sa mu, že republikánsky kandidát na prezidenta toho nevie veľa o jadrových zbraniach, o tom, kde sa nachádzajú jednotlivé krajiny, alebo o rozdieloch medzi sunnitskou a šiitskou vetvou islamu.

Dosluhujúci prezident považuje Trumpa "za niekoho, kto rád vzbudzuje pozornosť a možno je sám prekvapený, že sa mu podarilo dostať tak ďaleko". Obamovi sa navyše nezdá, že by mohol ponúknuť "akékoľvek plány, politiku, návrhy alebo špecifické riešenia".

Silák, ktorý rozkazuje ľuďom

Na margo Trumpovho vyjadrenia, že on sám dokáže vyriešiť problémy svojej krajiny, Obama odkázal, že to nezodpovedá systému podľa predstáv "zakladateľov" USA. "My nemáme vládu, kde nejaký silák rozkazuje ľuďom naokolo a zbavuje sa nepriateľov," povedal.

Americká Demokratická strana v utorok na svojom zjazde vo Filadelfii podľa očakávania oficiálne nominovala bývalú prvú dámu USA a niekdajšiu šéfku diplomacie Hillary Clintonovú za svoju kandidátku v prezidentských voľbách, ktoré sa budú konať 8. novembra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok