Kližan sa prekvapivo vzdá olympiády, bojí sa Ziky

TA3 TASR
27.7.2016 14:40

Tenista Martin Kližan nebude štartovať na OH v Rio de Janeiro. Ako informoval jeho mediálny manažér, dôvodom rozhodnutia sú obavy z vírusu Zika.

"Bolo to pre mňa ťažké rozhodnutie. Žiaľ, na olympiáde v brazílskom Riu sa nezúčastním kvôli nebezpečenstvu vírusu Zika, ktoré tam panuje a nasledujem ďalších svetových tenistov ako sú Raonič, Berdych, Dolgopolov, Halepová, i ďalších iných športovcov. Zároveň sa chcem ospravedlniť všetkým svojim podporovateľom i fanúšikom, ktorým som spôsobil sklamanie, ale verím, že prídu iné športové chvíle, keď budem znova reprezentovať našu krajinu," uviedla slovenská singlová jednotka. Kližan mal na olympiáde štartovať aj v štvorhre s Andrejom Martinom.

Generálneho sekretára Slovenského tenisového zväzu Igora Moška táto informácia prekvapila. Vyhlásil, že ide záležitosť okamžite aj v súvislosti s olympijskou deblovou miestenkou preveriť cez Medzinárodnú tenisovú federáciu.

Dvadsaťsedemročný Kližan má na konte päť titulov vo dvojhre na okruhu ATP. V júli triumfoval na antuke v Hamburgu. Okrem toho vo dvojhre uspel v roku 2012 v ruskom Petrohrade, predvlani nenašiel premožiteľa v Mníchove, vlani v marockej Casablance a titul vybojoval aj vo februári tohto roka v Rotterdame.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok