Bratislavčanov rozhorčili spílené stromy, ktoré bránili výhľadu na reklamu

TA3 TASR
27.7.2016 11:14

Neďaleko Panónskej cesty v bratislavskej Petržalke, pri zjazde na Einsteinovu ulicu, niekto poškodil ihličnaté stromy na mestskom pozemku. Dôvodom môže byť to, že bránili výhľadu na neďaleké bilbordy. Obyvateľov hlavného mesta to rozhorčilo.

Bratislavčanov rozhorčili spílené stromy, ktoré bránili výhľadu na reklamu
Facebook.com/Ivo Nesrovnal

Mesto prípad preveruje

Podľa fotografie, ktorú na sociálnej sieti zverejnil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal, boli týmto stromom spílené vrcholce. Hlavné mesto momentálne prípad preveruje a zvažuje podanie trestného oznámenia. 

Podľa viacerých Bratislavčanov, ktorí reagovali na zverejnenú fotografiu, malo k poškodeniu dôjsť pre zabezpečenie výhľadu na neďaleké bilbordy.

Chcú podať trestné oznámenie

"Je to prejav ignorantstva a nekultúrnosti. Takýto hanebný čin jednoznačne odsudzujem. Do zelene v meste totiž investujeme nielen veľa finančných prostriedkov, ale aj úsilia a energie na to, aby sme ju chránili, obnovovali a rozširovali, a preto nič podobné jednoducho tolerovať nebudem," povedal primátor.

Pozemok, na ktorom došlo k orezu, je mestský. Bratislavská samospráva teda zvažuje podniknúť aj právne kroky. "Chceme podať trestné oznámenie," podotkla hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová. Mesto však zatiaľ nespresnilo, koľko stromov má byť takto poškodených. Pracovníci oddelenia životného prostredia bratislavského magistrátu momentálne poškodené dreviny obhliadajú. "Ak by sa zistilo, že ide o trvalé poškodenie drevín, budeme to riešiť aj s Inšpekciou životného prostredia," skonštatovala hovorkyňa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok