Kiskova ochranka zadržala Srba, v paláci vraj hľadal útočisko

TA3 TASR
25.7.2016 16:25

V Prezidentskom paláci v Bratislave došlo k ďalšiemu bezpečnostnému incidentu. V rukách ochrankárov sa ocitol občan Srbska, ktorý vraj utekal pred nebezpečenstvom.

Kiskova ochranka zadržala Srba, v paláci vraj hľadal útočisko
SITA

Odovzdali ho policajtom

V nedeľu 24. júla okolo 12.00 h preliezol plot paláca zo strany Hodžovho námestia občan srbskej národnosti. Okamžite ho zadržali ochrankári a následne ho odovzdali privolanej policajnej hliadke, informoval poradca prezidenta pre komunikáciu Roman Krpelan.     

"Zadržaný muž ako dôvod preskočenia plotu uviedol, že ho niekto naháňal a hľadal útočisko," uviedol Krpelan.

Už druhý incident

Za posledný mesiac ide už o druhý takýto incident. Koncom júna tohto roka narušil bezpečnosť Prezidentského paláca muž, ktorý v noci preskočil sklenený plot zo zadnej strany paláca a dostal sa na zadné nádvorie a následne do budovy.

Neskôr nepozorovane objekt paláca opustil. Polícia neskôr muža zadržala. Išlo o 35-ročného Milana K. z Českej republiky. Pre tento incident požiadal o uvoľnenie z funkcie riaditeľ Úradu na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií Ministerstva vnútra Radovan Horváth. Minister vnútra Robert Kaliňák jeho žiadosť prijal. Horváth by mal odísť k 1. januáru budúceho roku.     

Ochranu paláca zabezpečuje 24 hodín denne Úrad pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií, ktorý patrí pod rezort vnútra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok