Víťazkou veľkej série GP Bratislava CSI 3* je Kanaďanka Duffová

TA3 TASR
24.7.2016 19:09

Víťazkou hlavnej súťaže 51. ročníka medzinárodných jazdeckých pretekov Grand Prix Bratislava CSI 3* World Cup finále Veľkej série sa stala Kanaďanka Jaclyn Duffová na koni Pater Noster. V 1. kole i rozoskakovaní predviedla ako jediná čistú jazdu.

"Ďakujem organizátorom za fantastické preteky, pripravili výborný parkúr a skákalo sa mi veľmi dobre. Bola som tu už pred dvomi rokmi s koňom Pater Noster. Som veľmi spokojná s mojimi výsledkami," povedala Duffová, ktorá vyhrala aj sobotňajšiu Veľkú sériu s druhým koňom Eh All Or None.

Vo finále veľkej série štartovalo spolu 24 súťažiacich, pričom do rozoskakovania postúpilo šesť najlepších pretekárov. Z trojice Slovákov sa medzi nich dostal iba jeden. Marián Štangel na koni Badarco obsadil so súčtom osem trestných bodov šieste miesto.

Rozhodcovia postavili na rozoskakovanie novú trať s ôsmimi prekážkami, ktorú zvládla bez chyby iba Duffová. Na druhom mieste skončila nemecká pretekárka Kathrin Müllerová na koni Felitia DH so štyrmi trestnými bodmi a časom 48,00 s. Tretiu priečku obsadila taktiež zo štyrmi trestnými, no s horším časom 50,38 s ďalšia Kanaďanka Ali Ramsayová na koni Hermelien VD Hooghoeve.

Cenu pre najlepšieho slovenského pretekára počas celých trojdňových pretekov získal Radovan Šillo s koňom Oscar des Fontaines.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok