V Nemecku zabíjal sýrsky utečenec s mačetou, obeťou je žena

ČTK
24.7.2016 18:33

Sýrsky žiadateľ o azyl na juhu Nemecka zabil mačetou ženu a ďalšie dve osoby zranil. Oznámila to tamojšia polícia, ktorá útočníka po čine zadržala. Podľa policajného hovorcu ide o dvadsaťjedenročného muža, ktorý už bol polícii známy. Motív činu zatiaľ nie je jasný, útočník zrejme konal sám.

Osamelý vrah

Muž sa podľa svedkov dostal do sporu s jednou ženou na autobusovej stanici v Reutlingene, kde ju napadol a smrteľne zranil. Okrem toho zranil ďalšiu ženu a muža. Polícia útočníka zadržala len niekoľko minút po čine.

Polícia tiež oznámila, že išlo o osamelého vraha, a že ľudia v oblasti sa nemusia obávať o svoju bezpečnosť. Zatknutý je polícii z minulosti známy. Už skôr bol zapletený do incidentu, pri ktorom bolo zranených niekoľko ľudí, dodal policajný hovorca. Nemal však žiadne presnejšie informácie o tom, kedy muž prišiel do Nemecka, ani o predchádzajúcom incidente. Nie je ani jasné, či zabitú ženu poznal.

Obeť bola možno tehotná

Na fotografiách, ktoré boli zverejnené na sociálnych sieťach a ktoré sú údajne z miesta činu, je vidieť muža so zakrvácanou tvárou, ako leží na zemi a zadržiavajú ho policajti. Na niektorých záberoch je tiež vidieť, ako pri nohách policajtov leží nôž s dlhou čepeľou.

Podľa očitých svedkov, na ktoré sa odvolávajú noviny Bild, bol muž "úplne šialený" a pokúsil sa zaútočiť aj na policajné auto. Útok sa stal v blízkosti obchodu, kde sa pripravujú kebaby a kde zrejme pracovala obeť. Podľa niektorých bola žena tehotná.

Dnešný útok je už štvrtým násilným činom voči civilistom v Západnej Európe za posledných desať dní, v Nemecku tak tretím. V piatok osemnásťročný útočník zastrelil v nákupnom centre v Mníchove deväť ľudí, začiatkom týždňa zase sedemnásťročný žiadateľ o azyl z Afganistanu napadol vo vlaku neďaleko bavorského Würzburgu sekerou a nožom cestujúcich a zranil pritom štyroch ľudí. Ešte o štyri dni skôr vpálil vo francúzskom Nice do davu ľudí nákladným autom muž pôvodom z Tuniska, 84 ich zabil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok