Ozbrojenci v Jerevane prepustili už aj posledných rukojemníkov

TASR TA3
23.7.2016 22:24

Posledných dvoch rukojemníkov v Jerevane prepustili na slobodu ozbrojenci, ktorí v arménskom hlavnom meste prepadli minulú nedeľu policajnú stanicu, zabili tam jedného policajta a ďalších vzali za rukojemníkov.

Policajnú stanicu obsadila v nedeľu skupina ozbrojencov, ktorá požadovala prepustenie opozičného predstaviteľa Žirajra Sefiljana zatknutého v júni za ilegálne prechovávanie zbraní. Vyšetrovatelia tvrdia, že jeho stúpenci plánovali obsadiť vládne budovy. Ďalšou ich požiadavkou je odstúpenie prezidenta Serža Sarkisjana a vytvorenie novej vlády.

Arménska tlačová agentúra Armenpress uviedla, že ako posol medzi arménskymi orgánmi a ozbrojencami fungoval poslanec parlamentu, bývalý generál Vitalij Balasanian. Ten oznámil, že ozbrojenci prepustili posledných dvoch rukojemníkov - policajných veliteľov. Zopár hodín predtým dnes prepustili dvoch ďalších policajtov, informovala národná bezpečnostná agentúra.

Podľa sprostredkovateľa ich prepustili po tom, ako arménske orgány splnili ich požiadavku a v blízkosti prepadnutej policajnej stanice zriadili tlačové stredisko. Cieľom dohody je očividne snaha ozbrojencov dostať väčšiu možnosť upozorniť verejnosť na svoje požiadavky, napísala tlačová agentúra AP.

Témy: Arménsko
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok