Noskovičová prišla o prvenstvo vo Veľkej sérii až v rozoskakovaní

TA3 TASR
23.7.2016 18:37

Kanaďanka Jaclyn Duffová s koňom Eh All Or None zvíťazila vo Veľkej sérii, hlavných dostihoch druhého dňa 51. ročníka medzinárodných jazdeckých pretekov Grand Prix Bratislava CSI 3* World Cup. Stalo sa tak až po rozoskakovaní v 2. kole.

Do 2. kola sa spomedzi 30 jazdcov prebojovala ešte Slovenka Monika Noskovičová s kobylou Abanta van de Huiskens. V 1. kole obe jazdkyne absolvovali parkúr s 13 prekážkami bez trestných bodov, pričom Noskovičová dosiahla absolútne najrýchlejší čas 84,01 s. V rozoskakovaní s 9 prekážkami mala pevnejšie nervy Duffová, ktorá síce prekročila časový limit, ale parkúr absolvovala bezchybne, kým Noskovičovej sa nevydarili tri skoky a inkasovala 12 trestných bodov.

"Kobylka skákala úžasne, veľmi rada s ňou súťažím. Na ťažkých parkúroch ešte nemá dostatok skúseností, ale dnes dala do toho všetko. Bojovala, je to taký workoholik. Pôvodom je z Belgicka, vo vlaňajšej sezóne absentovala pre zranenie. V rozoskakovaní bolo vidno, že jej ubúdajú sily, aj vplyvom horúčavy, aj keď sme ju predtým ochladzovali. Nejaké chyby som urobila aj ja, veľmi som chcela zvíťaziť. Ale aj druhé miesto na domácom parkúre je krásne," povedala Noskovičová, ktorá za druhé miesto zinkasovala 6400 eur, víťazka obdržala 8000 eur.

Súťaž Veľká séria bola súčasne kvalifikáciou do nedeľňajšej Grand Prix, kvalifikáciou do Svetového pohára a na ME 2017 v Göteborgu. Slovenská hymna zaznela v dvoch dopoľudňajších súťažiach. V Sérii mladých koní bol najrýchlejší Peter Kopecký na päťročnom hnedákovi valachovi Rival, v súťaži 6-7-ročných koní zvíťazila Veronika Matúšová na 7-ročnej belke Quite Magic.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok