Paríž hlási nepokoje, ľudia útočia na políciu a pália autá

TA3 ČTK
23.7.2016 14:39

Francúzska polícia v noci z piatka na sobotu zatkla desať ľudí na severe Paríža. Neustále tu pretrvávajú nepokoje od utorňajšej smrti mladého černocha, ktorý zomrel pri zatýkaní. Počas štvrtej noci násilností utrpeli štyria policajti ľahké zranenia. Zhorelo desať áut a požiar poškodil jeden z podnikov v okolí, uviedla agentúra AFP.

Násilnosti sa odohrali predovšetkým v obci Beaumont-sur-Oise, odkiaľ mŕtvy mladík pochádzal, a v susedných obciach Persan a Bruyéres-sur-Oise. Vysokú koncentráciu polície posilnilo ďalších 150 strážcov zákona.

Nepokoje vypukli potom, čo v utorok popoludní počas zatýkania zomrel 24-ročný Adama Traoré. Mladík podľa prokurátora figuroval v prípade vydierania. Po zatknutí mu prišlo zle a zomrel. Jeho blízki a známi ale podozrievajú policajtov, že ho zbili a že išlo o rasistickú vraždu.

V Beaumont-sur-Oise požadovalo v piatok asi 5000 demonštrantov "spravodlivosť pre Adamu Traorého". Jeho sestra tvrdí, že brata zavraždili.

Pitva podľa prokuratúry vylúčila, že by smrť Adamu zavinili policajtné zložky. Adama Traoré podľahol závažnej infekcii, ktorá zasiahla niekoľko orgánov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok