Z výbehu v bojnickej zoo ušiel medveď, napokon ho utratili

TA3 TASR SITA
22.7.2016 16:00

Smutne sa napokon skončil útek medveďa hnedého, ktorému sa podarilo ujsť zo svojho výbehu v bojnickej zoologickej záhrade. Hoci ho po krátkej dobe chytili, napokon sa kompetentní rozhodli, že ho utratia.

Z výbehu v bojnickej zoo ušiel medveď, napokon ho utratili
Facebook.com/ZOO BOJNICE

Uspali ho a utratili

Pracovníci zoo ho chytili krátko po tom, ako sa o jeho úteku dozvedeli. "Medveď je nový, u nás je niečo vyše mesiaca. Ako sa dostal zo svojho výbehu presne nevieme. Jeho útek však pravdepodobne tiež súvisí s tým, že sme prestavovali zariadenia vo vnútri výbehu a pri prestavbe vzniklo vyvýšené miesto, po ktorom sa mohol dostať von," informovala najprv zoo.

Zoologická záhrada Bojnice napokon šesťročného medveďa utratila. Dôvodom bola bezpečnosť návštevníkov a pracovníkov zoologickej záhrady.

Ťažké rozhodnutie

Ako informovala Simona Kubičková zo Zoologickej záhrady Bojnice, medveďa "najprv privolaný veterinár uspal strelou z narkotizačnej pušky a následne ho utratil. Prejavoval totiž známky agresivity, navyše hrozilo, že aj v budúcnosti by sa pokúšal o útek. Možnosť jeho vypustenia do voľnej prírody neprichádzala do úvahy, pretože stratil plachosť pred ľuďmi".

Zoo Bojnice zdôrazňuje, že išlo o ťažké rozhodnutie, ale prvoradá je bezpečnosť návštevníkov a pracovníkov zoo. Medveď hnedý, ktorému sa podarilo ujsť v rámci areálu bojnickej zoo, doteraz žil v zoologickej záhrade Tábor v Čechách a nie vo voľnej prírode.

"Vďaka predošlému výbehu sa naučil šplhať po konároch stromov, čo využil pri úteku,"
konštatuje v tlačovej správe Zoo Bojnice a zároveň vyjadruje veľkú ľútosť nad tým, čo sa stalo. Zoo ihneď začala pracovať na ďalších preventívnych opatreniach, aby predišla podobným situáciám.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok